2010-04-27 16:24:23• hírek • Szatmar.ro

Bemutatkozott a Román Hírszerző Szolgálat

Kerekasztal-beszélgetést tartott kedd délelőtt a húsz éves Román Hírszerző Szolgálat (S.R.I.) Szatmárnémetiben, a Poesis étteremben.

Az eseményen a titkosszolgálat képviselőin kívül a decentralizált intézmények, valamint a belügyi intézmények vezetői is részt vettek, valamint Radu Giurca prefektus, Csehi Árpád Szabolcs a megyei tanács elnöke és Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere is. Stefan Cosarca, a hírszerző szolgálat szatmárnémeti igazgatója köszöntötte az egybegyûlteket majd a hírszerzés fontosságáról, az állampolgárok titkosszolgálattal szembeni bizalmáról beszélt.

Hangsúlyozta, igen fontos, hogy a lakosok megértsék, a hírszerző szolgálatnak igen nagy szerepe van a biztonság megőrzésében, hiszen akárcsak külföldön, hazánkban is létezik terrorfenyegetettség, ezért van szükségaz állampolgárok és a titkosszolgálat közötti együttmûködésre.

Az igazgató bemutatta a szervezet főbb működési pontját. Elmondta, a hírszerzésnek elsősorban a külföldre vonatkozó információk gyűjtése és elemzése a feladata, ugyanakkor szükség van az állam stabilitását fenyegető törekvések felfedésére és ezek semlegesítésére is.

Videó-összeállításukban az elhárítás munkásságát mutatták be, különböző terrorcselekmények szimulálásával. A bemutató végeztével Csehi Árpád Szabolcs méltatta a hírszerző szolgálatot, majd a Szatmár Megyei Rendőrség kapitánya, Liviu Taut, valamint a Szatmár Megyei Csendőrség kapitánya, Gheorghe Avram hangsúlyozták a belügyi szervek kapcsolatának fontosságát. Elmondták, igen fontos szerepük van ezen szerveknek a biztonság fenntartásában és csak közösen tudnak hatékonyan működni. Reményüket fejezték ki az iránt, hogy a filmekben látott terroreseményeket a továbbiakban is csak a mozivásznakról, tévékészülékekből látjuk viszont.
A rendezvényt az elhárításban felhasznált eszközök bemutatásával zárták.


Bomba hatástalanításakor használt mellény
Bomba hatástalanításakor használt mellény


A tükörrel többek között a gépjárművek alját vizsgálják
A tükörrel többek között a gépjárművek alját vizsgálják


A táskába rejtett robbanószer hatástalanítása
A táskába rejtett robbanószer hatástalanítása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: